Ízes bukta
TSA 2012.01.26. 08:02
Hozzávalók:
-
0,5 kg liszt
-
2 dkg élesztő
-
2 tojássárgája
-
3 dl tej
-
6 dkg margarin
-
5 dkg porcukor
-
csipetnyi só
Töltetékhez:
-
25 dkg lekvár (sütés álló gyümölcsíz)
Elkészítése:
1 dl langyos tejjel, pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt, és abba a tálba öntjük, amiben összekészítettük a hozzávalókat. Jó alaposan összedolgozzuk, és kelni hagyjuk.
Miután megkelt, kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra, 8-10 cm-es négyzeteket vágunk, majd lekvárral megtöltve összecsavarjuk.
A tepsiben tojással megkenjük a tetejét és addig sütjük, míg szép pirosak nem lesznek. Porcukorral ízesíthetjük.
(Dió- vagy máktölteléket is tehetünk bele.)
|