Madártej
TSA 2012.02.05. 06:19
Hozzávalók:
-
1,5 l tej
-
4 tojás
-
15 dkg cukor
-
1 cs vaníliáscukor
-
1 ek liszt
Elkészítés:
A tojások fehérjét 3 ek cukorral kemény habbá verjük. Egy 3 literes lábasban tejet forralunk és a csendesen fővő tejbe vizes kanállal a felvert habból tojásnyi galuskákat főzünk. (Egyszerre csak keveset, hogy legyen hely a növekedésre.) Ha jól felemelkedett a hab, megfordítjuk és a másik felét fél percig főzzük. Szűrőlapáttal szitára tesszük, hogy a tej lecsöpögjön.
Most elkészítjük a vaníliamártást a tej, a tojássárgája, a megmaradt cukor, a vaníliáscukor és a liszt hozzáadásával. (Összekeverjük, és felfőzzük.)
A vaníliamártást tálba öntjük és ráfektetjük a galuskákat.
|