Házi vajas kiskifli
TSA 2014.01.10. 09:13
Hozzávalók:
Elkészítés:
-
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
-
Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, és hozzákeverjük a sót.
-
A lisztbe beledolgozzuk a felfuttatott élesztőt, majd kézzel simára gyúrjuk.
-
Hozzáöntjük az olvasztott vajat, és újra simára dolgozzuk (5 perc). Ha túl lágy, pici lisztet adhatunk még hozzá, hogy könnyebben lehessen kidolgozni.
-
6 egyenlő részre osztjuk, cipókká formáljuk.
-
Lisztezett deszkán 20-25 cm átmérőjű körlapokká nyújtjuk.
-
Minden lapot 8 cikkre vágunk.
-
A cikkeket a szélesebbik végüknél kezdve feltekerjük, és kifli formára hajlítjuk.
-
Egymáshoz nem túl közel, sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, tetejüket felvert tojással megkenjük.
-
10-15 percig kelni hagyjuk, majd megsütjük.
-
sütési hőfok: 200°C
-
sütési mód: hőlégkeveréses
|