Kókuszos krémes
TSA 2015.03.12. 05:02
Hozzávalók:
A tésztához:
-
15 dkg kókuszreszelék
-
3 evőkanál liszt
-
20 dkg porcukor
-
7 tojásfehérje
A krémhez:
-
6 dl tej
-
6 evőkanál cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
másfél csomag vaníliás pudingpor
-
7 tojássárgája
-
15 dkg vaj
A tetejére:
-
2,5 dl habtejszín
-
2-3 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítése:
-
Egy 20 × 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a gázsütőt előmelegítjük.
-
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a lisztet. Sütjük, de vigyázzunk, mert hamar megsül!
-
A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a többi hozzávalóval együtt (a vaj kivételével) sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
-
A vajat kihabosítjuk, a főzött krémmel összekeverjük és a kihűlt tésztára kenjük.
-
A tejszínt keményre verjük, a krémre simítjuk és díszítésként kókuszreszelékkel megszórjuk.
|