Diós tejszínszelet
TSA 2015.03.12. 05:07
Hozzávalók a laphoz:
-
20 dkg háztartási keksz
-
10 dkg apróra tört dió
-
10 dkg vaj
-
2 evőkanál cukor
-
2 evőkanál tejszínhab
A középső réteghez
-
10 dkg vaníliás keksz
-
2 tasak vaníliás cukor
-
0,5 dl tej
A krémhez:
-
1 tejszínes pudingpor
-
4 evőkanál cukor
-
4 dl tej
-
4 dl habtejszín
-
2 evőkanál porcukor
-
2 tasak habfix
A tetejére:
-
5 dkg csokoládéreszelék, vagy kakaópor
Elkészítése:
A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk. Közben a pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, megfőzzük és kihűtjük. A habot felverjük, hozzákeverjük a cukrot és a habfixet, majd a kihűlt pudingot is belekeverjük. A fele krémet rákenjük a kekszes alapra és 15 percre hűtőbe tesszük. A vaníliás cukrot feloldjuk a tejben és ebbe áztatjuk a vaníliás kekszet, majd ráhelyezzük a krémre. A maradék krémet ráhalmozzuk, majd megszórjuk a reszelt csokoládéval, vagy a kakaóporral. Lehűtjük és szeletelhetjük is. Vizes késsel szeleteljük, mert a krém megszilárdul, de ettől még mázolódhat!
|