Francia kókuszos krémes
TSA 2015.04.22. 14:06
Hozzávalók:
a tésztához:
-
30 dkg liszt
-
15 dkg cukor
-
15 dkg vaj
-
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál sütőpor
-
3 evőkanál tejföl
A kókuszos töltelékhez:
-
4 tojás fehérje
-
1 csipetnyi só
-
20 dkg cukor
-
25 dkg kókuszreszelék
A vanília krémhez:
-
6 tojás fehérje
-
1 vaníliás pudingpor
-
2 evőkanál cukor
-
5 dl tej
-
20 dkg vaj
-
20 dkg cukor
A tetejére
-
10 dkg étcsokoládé reszelék
Elkészítése:
A tészta alapanyagait egy tálban mixerrel összedolgozzuk, majd sütőformába öntjük. 180 fokon sütjük 30-35 percig, majd hagyjuk kihűlni és vízszintesen kettévágjuk. Közben elkészítjük a krémeket. A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és kemény habbá verjük, majd összedolgozzuk a cukorral és a kókuszreszelékkel. Feltesszük főni a tejet a tojásfehérjéket habosra keverjük a pudingporral. Lassan belekeverjük a tejbe és sűrűre főzzük. Majd kihűtjük, de folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. A vajat habosra keverjük a cukorral és mikor a krém kihűlt összedolgozzuk vele. Az első tésztalapot megkenjük a kókuszos töltelékkel, majd rátesszük a másik lapot erre kerül a vaníliakrém, a tetejét megszórjuk csokoládé reszelékkel és legalább egy órára betesszük a hűtőbe. Utána már lehet szeletelni.
|