Kenyér
TSA 2015.06.21. 05:43
Hozzávalók:
-
5 bögre liszt (kb 70 dkg)
-
2 bögre langyos víz (kb 0,5 l)
-
2 ek étolaj
-
2 tk só
-
1 cs porélesztő (kb. 7 g)
Elkészítése:
-
A hozzávalókat egy tálba kimérjük. Villával nagyjából összekeverjük, majd összegyúrjuk.
-
Letakarjuk egy konyharuhával, és éjjelre a hűtőbe tesszük.
-
Reggel kilisztezett deszkára borítjuk és nagyjából átgyúrjuk, veknivé formázzuk, majd három helyen keresztbe vágjuk.
-
Sütőpapírral bélelt jénaiba tesszük.
-
Bekapcsoljuk a sütőt a maximumra (240oC)
-
A kenyeret bespricceljük vízzel.
-
Betesszük a sütőbe és kb. 50 percet sütjük. (Érdemes utána tűvel megnézni, hogy megsült-e)
|