Raffaello kocka
TSA 2014.03.24. 20:57
A tésztához:
-
2 tojás
-
1 bögre porcukor
-
1/2 bögre olvasztott vaj
-
1 bögre tej
-
1 csomag sütőpor
-
2 bögre rétesliszt
A tetejére:
-
1/2 bögre kókuszreszelék
-
1/2 bögre porcukor
A megsült forró tészta tetejére:
-
1 bögre habtejszín (nem kell felverni)
A díszítéshez:
-
kevés porcukor
-
kókuszreszelék
Elkésztés:
A méréshez használt bögre mérete 3 dl. A tojásokat egészben felverjük, majd tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet. Kivajazott, 20 × 30 cm-es tepsibe simítjuk, megszórjuk a fél bögre kókuszreszelékkel, majd a fél bögre porcukorral. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ha magas a süti, akkor tűpróbával ellenőrizzük. (Ha alacsonyabbat akartok, akkor tegyétek nagyobb tepsibe!) A megsült forró sütire az 1 bögre tejszínt rálocsoljuk, a tészta gyönyörűen magába szívja. A kihűlt tésztát szeleteljük, megszórjuk vékonyan porcukorral és kókuszreszelékkel.
Forrás: http://webcukraszda.hu/bogres-raffaello-kocka/
|