Tiramisu
TSA 2014.03.24. 21:01
Hozzávalók:
-
500 g mascarpone
-
6 tojás
-
6 ek. cukor
-
4 dl hideg feketekávé
-
4 dl tej
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 csomag babapiskóta
-
3 ek. rum vagy amaretto likőr
-
kakaópor
Elkészítés:
A tojássárgáját 4 ek. cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a mascarpone-t. Ha szép krémes lett mehet bele óvatosan a 2 ek. cukorral kemény habbá felvert fehérje. A kávét, tejet és a likőrt összekeverjük (Még soha sem használtam amaretto-t, most konyak volt helyette). Ebbe áztatjuk a piskótát(de óvatosan, nehogy szétpuhuljon) és kibéleljük vele egy tál alsó részét. Következik egy réteg a krémből, majd kakaó, áztatott babapiskóta stb. A tetejére krém kell hogy kerüljön.
Forrás: Szarvasi Mascarpone hátoldala
|