Túrós piskóta
TSA 2015.03.11. 05:06
Hozzávalók:
– 25 dkg túró
– 2 bögre liszt
– 2 bögre porcukor (nem édesszájúaknak csak egy bögrényi:-)
– 3 tojás
– 1 csomag sütőpor
– 2 csomag vaníliás cukor
– egy citrom héja lereszelve (elhagyható)
– negyed bögre tej (kb. hat evőkanál)
(A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre.)
Elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 170-180 fokra.
2. A tojásokat kikeverjük a cukorral és a túróval.
3. Hozzáadjuk a tejben feloldott sütőport, majd a lisztet.
4. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük a masszát.
5. 25-30 percig, tűpróbáig sütjük.
6. Porcukorral meghintve tálaljuk.
|